Krakelingen van mevrouw Thora van Loon

Museum Van Loon heeft een mooi museumgidsje dat aan de balie wordt verkocht. Het boekje over het huis aan de Keizersgracht nr 672 gaat niet alleen maar over het wel en wee van haar rijke bewoners, maar het gaat ook over het personeel. Een van de meest interessante functies is natuurlijk die van de kok. De Van Loons hadden kokkin Leida, die 40 jaar in dienst zou blijven. Ik wilde graag weer eens het recept  voor Krakelingen van zure room uitproberen. Niet alleen omdat het lekker is en er ook nog eens mooi uitziet, maar ook omdat ik ongeveer een jaar geleden een krakelingen vorm op de kop tikte.
Het maken van krakelingen is tijdrovend, en je geduld wordt op de proef gesteld. Eens eerder probeerde ik het te maken, zonder vorm. Dat is niet iets voor mij, want de krakelingen bleven of niet in vorm of ze werden te dik. Met deze vorm kun je heel dunne krakelingetjes maken die ook nog eens perfect in vorm blijven.
Het recept ga ik niet geven, u moet maar zelf naar Museum Van Loon (website) en daar het boekje Museum Van Loon. Een Extera Fraay Huis aanschaffen.

 

foto-1-2 foto-2-4 foto-4 foto-5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *